Sedan 2003 har jag studerat och utvecklat rörelse och erbjuder nu min kunskap, inspiration och mentorskap genom mitt utbildningsprogram, med möjligheten att bli certifierad Rörelseutvecklare.

Programmet är uppbyggd kring filmade föreläsningar tillsammans med olika arbetsuppgifter och mentorskap via digitala möten. Du går först din grundutbildning för att sedan välja din inriktning av examen.

Det här är en perfekt utbildning för dig som vill vidareutbilda dig och utvecklas inom din profession som tränare eller terapeut för att lära dig bedöma, testa och utveckla en person som en integrerad enhet.Vad innebär det att arbeta med Rörelseutveckling?
Hur gör man och vad gör man? I det här klippet träffar vi Emma, en tvåbarnsmor som arbetar inom vården, har hus med stor trädgård och häst.

Emma har frågeställningar kring sin kropp och upplever mellan varven nedsatt rörelseförmåga och smärta i ryggen.

Med Emma som exempel går jag i den här filmen mer på djupet kring vad RU är och förklarar och visar arbetssättet samt hur jag hade behandlat henne, både med rörelser och manuella tekniker.

Vilka är fördelarna med konceptet Rörelseutveckling och finns det några nackdelar?

I den här filmen diskuteras hur Rörelseutveckling skiljer sig från många andra koncept för rörelse och behandling.

Vi tittar på vilka fördelarna med konceptets olika modeller är och hur det möjliggör att man ser, uppskattar och arbetar med kroppen som en enhet.

Frågan är också om det finns några nackdelar och vilka de i sådana fall är?
 

"Rörelseutveckling är den pusselbit jag länge saknat. Pricken över i’et!

Jag har fått en större förståelse för kroppen och hur den PÅ RIKTIGT hänger ihop. Det är begripligt, logiskt och har öppnat upp för ett helt annat tankesätt.

Jag upplever mig tryggare i min yrkesroll som massör och kan snabbt och lätt känna vad jag ska göra och vad jag vill prova. Jobbet är så mycket roligare nu när jag ser hela kundens/klientens potential och dessutom lättare får med dem på resan.

Det är mycket intresse som väcks. Tack för en bra och lärorik utbildning!" - Linda Nästén

 


Utbildningsprogram och priser
Här kan du ladda ned det fullständiga utbildningsprogrammet och läsa mer om utbildningsprogrammet men även använda det som underlag om du vill ansöka om att gå utbildningen via din arbetsgivare. Ladda ned ditt utbildningsprogram här. Har du frågor så tveka inte att skicka mig ett email till linus@somamove.com.

Ett smakprov
Är du nyfiken och vill veta mer så finns "ett smakprov" med sju föreläsningar från grundutbildningen att ta del av. Klicka här!

Varmt välkommen att ta del av min kunskap och starta din resa mot att bli certifierad Rörelseutvecklare.

Linus Johansson, Fysioterapeut | Rörelseutvecklare


Rörelseutvecklare
Grundutbildning

Rörelseutvecklare
Examen - Rörelse

Rörelseutvecklare
Examen - Manuella tekniker