Calisthenics | Grund

365 days | Parts 4

Educational material
 

 

Calisthenics är sammansatt av de två grekiska orden kálos, vilket betyder “vacker” och sthénos, vilket betyder “styrka”. Vacker styrka! Det är precis det som den här kursen handlar om. Du ges möjligheten att genom tre tydliga progressioner (tre olika filmer) ta dig genom tre rörelsemönster som är uppbyggda på totalt sju olika rörelser.

I vardagstal, när man pratar om calisthenics, så menar man att rörelser där man bara arbetar med kroppen som motstånd. Här tar vi det ett steg längre och arbetar bara med kroppen som motstånd, genom slutna kinesiska kedjor och där underlaget utgör vårt redskap. Det betyder att du bär dig själv genom dina muskelkedjor genom alla rörelser. Något som ger ett helt annat engagemang i kroppen och bygger det som vi strävar efter; vacker styrka.

Genom att arbeta genom de tre globala handlingarna, greppet, förläggningen och andningen, skapar vi en autonom stabilisering för att ta dig djupare i din rörlighet.

Kursen är uppbyggd på tre olika filmer med totalt 2,5 timmar kursmaterial.

Det här är en grundutbildning och kursen riktar sig till dig som är nybörjare till medel inom kroppsviktsbaserad träning.

En spännande och underhållande träningskurs utlovas till dig som är redo att anta utmaningen. Varmt lycka till!